Islynene indtog Karup Å

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst og foto: Carsten Rohde, Juniorteamet

Anders og jeg havde arrangeret en tur med Islynene. Sønder-Resen Lystfiskerkonsortiet havde velvilligt stillet deres fremragende fiskevand ved Karup Å til rådighed i et par dage fra d. 27-29 juli.

Vi ankom ca. kl. 18.30 til borgenforeninges træpavillion ved Fårbæk. Der skulle vi overnatte.

Efter en hurtig udpakning kom Jan Snejbjerg, Mogens Styhr, Mogens Thomassen og en mere. De skulle guide drengene til de bedste fiskepladser. De blev hurtigt sat af ved forskellige spots. Jeg selv blev guidet rundt til de forskellige p-pladser.

Der blev fisket hele aftenen. Oliver nåede lige inde vi skulle sove at fange en havørred under mål.

Tidligt næste morgen (efter ca. 1,5 times søvn) var det op igen og forfra. Christian fangede en god regnbue, der ikke blev genudsat. Kl. 9 tog varmen over. Heldigvis havde borgerforeningen sammen med en lokal bonde, lavet alletiders vandrutchebane ned i åen. Det blev flittigt brugt hele dagen og var med at at få timerne til at gå inden aftensmaden og fiskeri på ny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til spisetid dukkede formanden for Lystfiskerforeningen af 1926, Tonni Kjær Jensen, op sammen med sin hustru Eva. De havde is med til drengene. Det var et hit. De blev inviteret med til aftensmaden, og snart var der varme pandekager med fyld, varmet på grill, og coleslaw på bordet.

Vi hyggede en god times tid, inden drengene igen tog en svalende dukkert. Senere på aftenen blev der igen rigget til. Nu skulle den store havørred fanges. Drengende blev fordelt ved åen igen. Vi fiskede indtil midnat. Så var der ikke mere energi tilbage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeppe fra Kolding havde en god halvmeters på i ca. 10 sekunder – samt et andet tilbud til fluen. Anders fangende en undermåler. Ellers var der ikke fisk på land.Vi fandt soveposerne og gik i køjen.

Morgenfiskeriet blev afløst af en god lur. Vi havde hygget, og det sociale samværd var helt i top.

Tirsdag fik drengende en sidste dukkert i åen, og ca. kl. 11.00, var det afgang og tak for denne gang. Nogle rigtige gode dage ved Karup Å. Det er bestemt ikke sidste gang, at det sker. Stor tak til Sønder-Resen Lystfiskerkonsortie og ikke mindst Fårbæk Borgerforening som gav os husly.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

loading