Fantastisk laksepremiere

Endelig oprandt premieredagen ved Skjern Å, som så mange af foreningens medlemmer havde ventet på og glædet sig til i et halvt år. – Og for medlemmerne af Lystfiskeriforeningen af 1926 blev det en fantastisk laksepremiere.

Vejret var ideelt. Det var rigtigt laksevejr – solskin, regn og blæst. Allerede før rundstykkerne og morgenkaffen skulle serveres ved foreningens hyggelige, svenskrøde hytte på Sdr. Felding Camping, dukkede et af foreningens mangeårige medlemmer, Niels Iversen, op med en smuk, sølvblank laks – frisk fra havet med lakselus. Laksen var fanget ved Koldbøl klokken syv om morgenen på en hjemmelavet unavngivet flue med sort krop og orange vinge. Den trinde skønhed vejede 8,3 kilo og var 91 centimeter lang. Eneste malurt i bægeret var – at Niels Iversen nu havde brugt sin laksekvote for i år.

Niels Iversen med sin flotte laks på 8,3 kilo
No Name - Niels Iversens hjemmebundne, unavngivne storfangerflue

Kort tid efter dukkede endnu to laks op. Niels Rüz havde fanget en 92 centimeter lang laks på 7,25 kilo ved på Clasonborg-stykket ved Skarrild. Lige ved side af havde Klaus Kristensen fanget en laks, på 92 centimeter og 7,2 kilo De to fine fisk, blev hængt op på kroge på laksehytten, hvor 37 af foreningens medlemmer kunne glæde sig over det smukke syn, mens de indtog de velsmagende grillpølser, Bjarne Kjær havde tilberedt.

Klaus Kristensen med laks på 7,2 kilo

Mellem pølser og øl gik rygterne – hver gang en biltelefon ringede var der nyt. – Der var fanget en 15 kilos fisk på 112 centimeter på Herning-stykket højere oppe. Og Karup folkene, Jens Hvam og Mogens Thomassen havde fået hver en fisk på 7 kilo – også på Herning-stykket. En anden Karup Å-mand, Mogens Styhr havde fået en på 6,5 kilo i Storåen. I det hele taget gik der rygter om, at der var fanget mange laks overalt. i de danske lakseåer.

Mellem kaffe, øl og pølser gik snakken om laksefangsterne

Sidst på eftermiddagen fik medlemmer af Lystfiskerforeningen 1926 endnu to flotte laks, de blev taget opstrøms Skarrild Bro. Og da den smukke dag sluttede havde mange medlemmer af Lystfiskerforeningen fået laks – mesn andre – inklusiv bestyrelsen – stadig har deres kvote til gode.

I alt er der, indtul nu, indvejet ikke mindre end 78 laks  fra Skjern-Å systemet, de 65 er fanget på premieredagen.

Bestyrelsen i Lystfiskerforeningen af 1926’s har besluttet, at de tre flotte laks, der blev indvejede, alle er værdige til en præmie.  Både Niels Iversen, Klaus Kristensen og Niels Rüz modtager derfor bogen, Danske Fluer af Poul Friss. – Når sæsonen er slut kåres årets fisk.

Niels Rüz med laks på 7,25 kilo