01-04-2009

01-04-2009: Lakse premiere held!

Jeg var i dag, d. 01.04.2009, taget til premierefiskeri i Skjern Å, på LF 1926`s vand ved Skarrild, for at se om heldet kunne være ligeså stort som sidste år, hvor jeg var heldig at fange en April laks d. 12.

Har taget ferie de næste 3 uger, for at kunne have rimelig god tid til projektet, da det jo erfaringsmæssigt, ikke bare lige er sådan at fange en laks.

Men kl 10.46 håndlandede jeg en sølv blank skønhed, efter en vild fight på vel 15 minutter, med 1 udløb over 100 meter, forbi et sving, hvorved at fluelinen havnede i træer og buske, og en busk ca halvvejs nede, som jeg ikke kunne komme udenom. Så laksen måtte hives tilbage, “bare” for at den så spurtede opad åen, og sprang 3 gange helt fri af vandet, inden jeg fik den til at gå roligt i et dybt hul og ved at løfte den, fik gjort den så træt at jeg kunne håndlande den, balancerende på en meget blød nedskreden græstue.

94 cm og 8,0 kg. kontrolvejet ved slagteren, så ikke helt så stor som sidste års, men helt godkendt, og især drømmen af en fight. Modhage løse kroge falder altså ikke “bare” lige ud….Heldigvis 😉

Venligst Henrik Skøtt, Vejle Sportsfiskerforening