12-09-2009

12-09-2009:

På den lidt særlige dato den 09.09.09. var jeg på en af årets få fisketure til Skjern Å og tænkte, at nu er fiskesæsonen snart ved at være slut for i år.

Egentlig var jeg bare opsat på at nyde naturen og havde først gået gennem nogle sving nedstrøms Gjaldbæk Bro uden at have mærket noget. Senere talte jeg med en god fiskekammerat, som foreslog mig at prøve længere ude.

Som sagt så gjort, og jeg havde ikke fisket i mange minutter før jeg fik et ordentligt hug med en masse rusk og udløb. Det var noget af en vildbasse til fisk, jeg der havde fået på, og ingen af de fire lystfiskere som stoppede op for at følge slagets gang ville tro på mig, da jeg sagde, at det nok var en gedde jeg havde på.

Alle tilskuerne – også ham på den modsatte bred – var derfor meget spændte på, hvordan det hele ville forløbe. Fisken var godt nok svær at køre træt, men til sidst måtte den dog “bide i græsset”. Det var ikke en gedde, men en flot blank hanlaks på 4,5 kg og 84 cm lang. Den var ikke finneklippet, og som det allerbedste var, at den ikke var garnskadet.

Tænk sig en ægte dansk vildlaks fra Skjern Å, er det da ikke fantastisk !!!

Til megen morskab blandt tilskuerne var al den linekludder jeg fik, da fisken kom på land i mit net. Bagefter måtte jeg altså have en kop kaffe og en mindre lur i bilen, inden turen gik hjemad med laksen i bagagerummet.

Mange hilsener Finn Dahl