16-04-2009

16-04-2009: Premierelaks.

Efter aftale en lille beretning om min premierelaks ved 26´s hyggelige sammenkomst ved hytten 1/4.

Ja så blev det endelig 1. April og laksepremiere, og efter at have fået min første laks i Skjernå sidste år 17. Maj, efter mere end 10 år at have fulgt åen før, imens og efter omlægningen, var forventningerne til årets laksesæson store (laksefeber).

Vi, min bror og jeg havde lejet os ind hos Inge for 3 dage. Aftenen før premieren gik med snak og lidt whisky.

Tidligt op 1. April, kørte til hesteskoen ved halv 8 tiden, ikke mange fiskere ved åen endnu, talte med et par fra Herning men ingen fisk, så jeg startede mit fiskeri med fluekæppen. Efter ca ½ time blev fluen taget i et stryg, troede det var en regnbue, der kom lidt mere gang i den, okay en nedfalds måske, min bror, en knægt og hans bedstefar kom til, knægten kunne berolige mig med at den ikke var så stor, havde set flere af bedstefarens store fisk, det fortæller jo bare lidt om åen og størrelsen på fiskene. Efter ca 20 min. fight med flere gode udløb, blev den roligere, min bror kunne lande den. Herligt ½ times fiskeri og 1 laks på land i år. Efter at havde taget en del billeder af laksen, tog vi op til hytten, fik vejet fisken (5,6 kg. Og 86 cm), fik kaffe, rundstykker, en lille whisky og en hyggelig snak. Det endte med at blive dagens største og eneste laks, så jeg fik vandrepokalen og en dejlig 2-hånds fluestang.

Lejligheden er allerede booket til næste års premiere i påsken.

Knæk og Bræk til alle.

Venlig hilsen Torben Albertsen.