17-10-2010

Efter en weekend i havens tegn (jo – “kun en tåbe frygter ikke haven”), skulle Karup Å besøges. Det er mindst 2 år siden jeg sidst har fisket på det skønne stykke ved Høgild Møllegård. Jeg ankommer ca. 17:15 på den øverste parkeringsplads og rigger min endnu ikke afprøvede 11 fods Orvis stang til. Skal lige mærke om stang og line passer ordentligt sammen og jo det går hæderligt, selvom 11 fods enhåndsstang lige er noget man skal vende sig til. Det er rart med den ekstra længde når man skal løfte linen af vandet, men heldigvis har kreaturerne gjort det meget nemmere at fiske på stykket, man går ikke længere i vegetation til op under armhulerne. Jeg havde valgt en WF flydeline med et kort hurtigt synkende forfang med en kort spids af 0,36 fluocarbon. Først gik jeg med en tigerstribet zonker rørflue, som med sine røde, gule og orange farver skulle provokere fiskene. Jeg fiskede med denne flue indtil ca. kl. 19, hvor jeg mente at der skulle en mere synlig flue til og valgte en med lang sort vinge og et fyldigt hackel. Her midt i oktober ser man ofte en del fisk i åen, men denne skønne aften havde jeg hverken hørt eller set noget, der kunne minde om havørred. Jeg besluttede at stoppe nede ved den røde hytte og havde lige passeret hegnet i svinget før hytten, da fluen hang fast i grøden. Pludselig kom der liv i grøden og det vidste sig at en fin fisk havde taget min rørflue. Efter en kort men sej kamp lå der en fin hanfisk på ca. 3 kg i græsset med sine smukke efterårsfarver. Da det var en hanfisk i god kondition valgte jeg at tage den med hjem – hunfiskene kommer alle ud igen på denne årstid.