24-05-2009

24-05-2009: Hej LF 26

Så blev det endelig min tur igen. Efter 7 dages fiskeri på vores forskellige vande i år, lykkedes det på ”Lystfiskeriets dag” at fange en laks. Efter at have prøvet flere steder kørte vi til Albæk bro. Min kammerat Lars ville helst fiske nedstrøms, så jeg startede opstrøms broen. Spinneren gik perfekt lige over bunden, og hver gang den blev ført op mod mig af strømmen, ventede jeg at en laks ville følge efter. Vi lystfiskere er jo et tålmodigt folkefærdJ. Opstrøms gav ikke noget, så jeg gik nedstrøms broen og fiskede pladserne der, medens jeg venter på at min kammerat skulle komme tilbage.

Jeg står og kikker på en fisker opstrøms, medens min spinner fisker over åen, da jeg rettet opmærksomheden mod den igen er den helt inde ved min egen bred. Pludselig hugger en laks meget hårdt og kontant, det føles kraftigt på grund af den direkte kontakt og uelastisk fletline. Laksen svømmer øjeblikkelig, med stor fart, tværs over åen, jeg kæmper med at få indstillet bremsen på hjulet, medens jeg køre baglæns på håndtaget for at holde trit med fisken. Den fortsætter op under broen så jeg forbereder mig på at måtte efter den, fisken har ikke vist sig, så jeg tænker den må være stor siden den har kræfter til det.

Midt under broen ser jeg den stikke hovedet op i overfladen og jeg vender den resolut, medens jeg går nedstrøms. Der er efterhånden kommet en del tilskuere, ligesom min kammerat er kommet. I god afstand fra broen springer laksen og jeg kan se at den ikke er så stor som først antaget, den forsøger en tur mere opstrøms, men kræfterne rækker ikke, og efter at vi har fundet et sted at lande fisken, gaffer Lars laksen og smider den på land. Der var behørigt bifald fra publikum.Selvom den kun var halvt så stor som sidste års laks, var glæden over at det endelig lykkedes stor, og som sædvanligt når man mindst venter det.Den vejede 7,1 kg. Blank med lus på halen.

Mvh., Medlem af LF 26, Bjarne Nielsen.