Natfluer og fiskere ved Karup Å

Af: Børge Erland Jensen

Lystfiskerforeningen af 1926 og Silkeborg Fluebinderlaug holdt i weekenden d 18-19 august natfiskekursus på Høgild Møllegård ved Karup Å.

Der var god opbakning omkring kurset, som havde 18 deltagere.

Kurset begyndte med, at vi mødtes lørdag kl. 1300, hvor Morten Wølck startede med at vise en flue, som har taget en del havørreder. – Derefter bandt vi så selv nogle stykker.

Gang i fluebinderiet, stemning og hygge i lokalerne på Høgild Møllegård.

Eftermiddagskaffe blev der også tid til, sammen med en masse hyggesnak, hvor der blev fortalt om alt muligt.

Efter kaffe var det Torben Tinggaard som tog over, med en flue, som han havde tiltro til. Også denne blev kreeret til brug, når det blev mørkt.

Natfiskefluer til Karup Å skal være store, fyldige og levende

Derefter demonstrede Hugo Nielsen fra Guideline stænger, hjul og nye liner. Det er dejlig at have noget i hånden, der barer passer sammen, og det må jeg sige at det gjorde.

Udover at prøve grejet viste Hugo også nogle kasteteknikker, som han brugte i Karup Å.Efter at vi havde indtaget en dejlig gang aftensmad fortsatte Hugo med at vise kasteteknik nede ved åen.

Hugo Nielsen fra Guideline demonstrede grej og kasteteknik ved Karup Å

Så var det tid til at komme ud at fiske. Vi fordelte os ved Høgild, og en bil kørte til Fly. Vi aftalte, at vi skulle mødes igen ved Høgild Møllegård kl. 0100.

Tilbagevendt efter fiskeriet, blev der udvekslet oplevelser. Der var set trækkende fisk, men der var ingen, der viste interesse for fluerne.

Vi fik en kop kaffe, og nogle valgte at kører hjem, mens andre, som ville prøve om morgenfiskeriet kunne give lidt, blev og overnattede. Men, nej vi så ingen fisk søndag morgen.

Kl. 0800 var der morgenkaffe og rundstykker, hvorefter den stod på oprydning.

Det var en dejlig tur, og deltagerne ment, at det skulle være en tilbagevendende begivenhed.

Jeg vil slutte med at sige mange tak til Morten Wølck, Torben Thinggaard og Hugo Nielsen fra Guideline for, at de ville afse tid på denne dejlige dag.

Anders King Almskou er netop kommet med i et nyt juniorudvalg i Lystfiskerforeningen af 1926 og skal snart på juniorlederkursus i Danmarks Sportsfiskerforbund.