Thomas Kjelgaard

Thomas Kjelgaard

Thomas Kjelgaard kender Skjern Å særdeles godt. Han har fisket i åen i mange år, bor tæt på og har stor viden omkring laksens standspladser, samt hvordan standpladserne skal fiskes, så laksen hugger.

Thomas Kjelgaards helt store passion er fluefiskeri, som for ham handler om fisketeknik, strategi, fluekast og fluebinding.  Han har stor erfaring som underviser, instruktør, guide, artikelforfatter og foredragsholder, og har blandt andet skrevet en række artikler om fluefiskeri efter laks i Danmark.

Thomas Kjeldgaard går op i tekniske justeringer og æstetiske detaljer, som gør hans fiskeri mere naturtro og effektivt. Indsigt i laksens biologi og adfærd ved forskellige påvirkninger, som vind og temperaturer, er afgørende for succes. thomas Kjelgaard fortæller:

– Fisketeknik, gode kasteegenskaber og viden om fluer er nødvendigt for at få den bedste oplevelse ved vandet. Fluen skal præsenteres så naturligt for laksen som muligt. Samtidig skal fluelinen lande blidt på overfladen, så der ikke skabes unødvendige forstyrrelser. Både hastighed og længde på indtagning af fluen, og hvor i vandsøjlen fluen præsenteres, er afgørende for at få laksen til at hugge. Det samme gør sig gældende for størrelse og farvevalg på fluen.

– Siden 2003 har jeg været instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund. Jeg er ambassadør for virksomhederne Salmologic og Geoff Anderson, freelance journalist, skriver i bladet Sportsfiskeren og har desuden stor erfaring med planlægning og afholdelse af fiskekurser, kastekurser og guidede ture – både i Danmark og i udlandet.

– I Danmark er det magiske fiskeri efter de eventyrlige vestjyske laks i Skjern Å og Varde Å mit favoritfiskeri. Desuden elsker jeg de smukke havørreder på kysten og i åen, og holder meget af at rejse og fiske i udlandet.

– Booker du mig som guide, vil du få alt min ekspertise om laksefiskeri – Herunder hvor laksen stiller sig, og hvordan den skal overlistes. Der vil være fokus på strategi og fisketeknik, og du får viden og indsigt i at optimere dit fiskeri, og at øge dine chancer for at få succes ved Skjern Å. Derudover er der mulighed for undervisning i fluekast og præsentation af fluen, samt vejledning i grejsammensætning til de forskellige forhold og situationer ved åen.

– Du er meget velkommen til at kontakte mig, og være med til at tilpasse netop dine ønsker og behov.

Thomas Kjelgaard Mail:tkjelgaard@hotmail.com Tlf: 23 34 76 08

Læs mere om Thomas på Instagram @Flyfishdenmark