Bæver beskæring ved Råsted Lilleå

Af: Erik Jønsson

Den sidste dag i påskeferien, blev det tid til en lille tur til Råsted Lilleå, Det blev en helt igennem positiv overraskelse, selv om det fra starten af, stod ned i stænger og senere blæste op, nærmest til kuling.

Selv lærken slog sin trille, som om den var betalt for det og ikke havde brug for solskin for at komme i gang. Det var ikke helt let at fiske og det så også ud, som en af de dage, hvor man lige så godt kunne se at komme hjem til den varme stue.

Men, det havde bækørrederne ikke hørt noget om, så de bed på ganske raskt. I alt blev det til otte fisk, med den største på 42 cm, alle selvfølgelig genudsat hurtigt i vandkanten.

Der må også være mad nok, for ca. for hver 50 meter lå der Odder ekskrementer og den professionelle fisker deler jeg gerne med, for det giver en sund bestand af fisk på lang sigt.

Et stykke nede af vandløbet, troede jeg at, Verner Havde glemt at fortælle om en beskæringsdag ved åen. Jeg var lige ved at ringe til ham, til jeg fik set ordentlig efter. For her huserer en bæver familie og sikke et rod de laver. Det gode er at de primært spiser pilen, som gror lige i vandkanten, så vi er fri for at beskære den, og det er jo svært venligt af den.

Vel tilbage ved hytten, søgte jeg i tørvejr og nød en kop kaffe og lidt kage, inden turen igen gik hjemad – masser af oplevelser rigere.

Microsoft 280316 014