Breaking news: Skjern Å genåbner søndag

Fra søndag den 12. august klokken 0.00 bliver det igen tilladt at fiske i Skjern Å-systemet

De fem foreninger der, grundet varme og tørke, har haft lukket for laksefiskeri i Skjern Å, genåbner nu fiskeriet.

Temperaturen er på vej ned og der er regn på vej. I samråd med Danmarks Center for Vildlaks og Skjern Å Sammenslutningen har Lystfiskerforeningen af 1926, Skjern Ådalens Lystfiskerforening, Herning Ikast Lystfiskerforening, Borris Fiskeriforening og Sdr. Felding Lystfiskerforening derfor besluttet at starte foreningernes fiskeri i Skjern Å op igen.

Husk anbefalingerne:

Foreningerne henstiller til at Skjern Å Sammenslutningens anbefalinger omkring fiskeriet overholdes.
Det vil sige, at man ikke dyrker catch and release fiskeri, hvis vandet er over 18 grader varmt om dagen eller 16 grader varmt om morgenen.

At man bruger grej som kan lande fisken hurtigt. At fluefiskeren skifter til flydende eller intermidiate line og eventuelt bruger mindre enkeltkroge.

At spinnefiskeren bruger let endegrej – blink og spinnere og eventuelt skifter til mindre enkeltkroge.

At man bruger de anbefalede fangstnet og holder fisken i vandet hele tiden, hvis fisken skal genudsættes.

Ved Storåen er vantemperaturen stadig 19-20 grader. Derfor har Lystfiskerforeningen af 1926 valgt, at fiskevandet forsat er lukket her. Vi holder øje med temperaturen og åbner vandet, så snart det er forsvarligt.

Ved Lystfiskerforeningen af 1926 øvrige vandløb er fiskeriet åbent, men catch and release fiskeri er ikke tilladt ved vandtemperaturer over 18 grader.