Følg anbefalingerne

Der er mange laks i Skjern Å og fiskeriet går godt. Men, der er desværre fundet flere drivende, døde laks i åen.

Skjern Å Sammenslutningen har udsendt denne reprimande:

Følg anbefalingerne:

To laks pr. dag og 10 genudsatte laks pr. sæson. Brug ikke trekroge større end str. 8, dobbeltkroge større en 10 og enkeltkroge større end str. 2. Dette er de anbefalinger som er beskrevet under fiskereglerne på Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside.

Anbefalingerne om begrænsning af fangst, er vedtaget på Skjern Å Sammenslutningens repræsentantskabsmøde og bør derfor følges.

Brug fangstnet med knudefri masker 10 mm eller mindre. Hold fisken i vandet hele i tiden. Ved foto holdes fisken over vandet i max. 5 sekunder. Rigtig mange har fået anskaffet fangstnet, og det lettere i høj grad håndteringen af fisk som skal genudsættes.

Lige nu er fiskeriet fantastisk i Skjern Å systemet. Søndag den 12.8 blev der landet ikke mindre end 87 laks. Det er ny rekord for Skjern Å systemet for en enkelt dag. Kombinationen af et godt optræk af grilse og en periodiske lukning af fiskeriet, giver lige nu et usædvanligt fint fiskeri.

Der er desværre en del tilfælde, hvor det går lidt for godt. De pågældende personer får en henvendelse fra SÅS, med en anmodning om at følge anbefalingerne.

Omkring valg af grej kan kontrollørerne konstaterer, at der desværre stadig er mange der bruger store trekroge, særligt på spinnere. Vi opfordrer til at følge DTU Aquas anbefalinger og skifte til mindre kroge, som giver mindre krogskader end de store kroge. Anbefalinger fra DTU Aqua, er en del af baggrunden for den tildelte kvote.