Høgild, hygge og hæder

Så blev det endelig 1. marts. En ny fiskesæson blev i forårslune og solskin skudt i gang ved Karup Å.

Tre gode hug

En del lystfiskere var tidligt ude, og det belønnede sig. Niels Iversen, som fiskede ude ved Åkjær, fik en dejlig start på den nye sæson. Først mistede han en voldsom fisk – men 15 meter længere nede, var der bid igen. Denne gang blev havørreden siddende på krogen. Det var en nedgænger på 55 centimeter, som blev genudsat. En time senere tog Niels endnu en fisk, en blank nedgænger på 70 centimeter. Den fisk blev også sat ud igen, med håbet om, at den en dag, stor og fed, vil vende tilbage til glæde for en af Karup Åens fiskere.

Niels Iversen satte sine fisk ud igen

Hygge på Møllegården

Premierespisningen, de gule ærtes, som blev indtaget på den idylliske, Høgild Møllegård, blev i år et tilløbsstykke. Ikke færre end 26 lystfiskere havde tilmeldt sig til spisningen, og der dukkede et par stykker mere op, så der var fuldt hus ved langbordet i stuen. Her gik snakken, mellem øl, snaps – om fisk og fiskere og store og små oplevelser ved åen.

Som sædvanligt var det Jens Mortensen, der stod ved gryderne i køkkenet, og havde fremskaffet de specielle velsmagende pølser fra Silkeborg, som blev serveret til ærtesuppen.

Knap 30 mennesker var samlet til gule ærter på Høgild Møllegård

Hæder til ildsjæle

Det var også Jens, der under middagen tog ordet, og fortalte om den lille samling af foreningens ildsjæle, der hver især havde ydet en særlig indsats for foreningen. Alle modtog, som hyldest, et specielt stofmærke i guld, kaldet Den Gyldne Fisker.

Arne Østergård, Erik Nielsen, Niels Iversen, Poul Erik Østergaard, Børge Erland Jensen, Henrik Stenvad Hansen, Mikael Rønsholdt og Carsten Fomsgård har modtaget Den Gyldne Fisker for deres særlige indsats