Hygge i Høgild

15

25 glade, humørfyldte, positive og engagerede lystfiskere fra hele landet, deltog i weekenden i Lystfiskerforeningen af 1926’s arrangement – fluebinding, foredrag, fiskeri og flæsk ved Karup Å.

Det hyggelige fiskestue på den smukke Høgild Møllegaard. var udgangspunktet for et spændende møde med tre af Karup Åens store lystfiskerlegender.

Mogens Styhr lagde ud, og fortalte sjove og underfundige historier om fisk, fiskere og fluer ved Karup Å. – Underholdende og lærerige oplevelser fra et rigt, over 50 årigt lystfiskerliv ved Karup Å.

Så fulgte Allan Bay, der fra barnsben har boet et spyt fra åen, kender den ud og ind og ved, hvor og hvordan der skal fiskes. Allan Bay bandt, sammen med deltagerne, sin egen Stjerneflue, som han han har haft god held med i åen.

Lars Mikaelsen – kendt som Lasse Hagebro berettede derefter om havørredens forunderlig liv i åen, om sine forsøg med rugekasser, om etablering af gydepladser, via en helt ny selvopfundet metode med udlægning af gydegrus med rør og pumpe. En fantastisk viden og lyst til eksperimenter, der bidrager med nytænkning i den danske vandpleje.

12

Ved aftenstid var der stegt flæsk og persillesovs fra den lokale Frederiks Kro. Det var som det skulle være, helt efter bogen, med flæsk og sovs i rigelige mængder. 300 stykker flæsk forsvandt som dug for solen.

Bagefter var der fiskeri. En del af deltagerne valgte at gå til åen med Allan Bay, der gav gode råd om grej, kast, fiskeri og fluer.

Aftenen, natten og morgenen var helliget fiskeri på egen hånd.

Kl. 8.00 var der morgenkaffe og rundstykker i fiskestuen, til de der havde overnattet eller været på morgenfiskeri.

6