Lige før lukketid

 

Torsdag den 1/9-2011 var Henrik Hansen, Jens Mortensen og jeg blevet enige om, at vi nok heller måtte en
tur til Skjern Å, inden kvoten blev opbrugt.

Vi startede fra Silkeborg kl. 08.00 med retning mod Sdr. Felding, for at købe morgenbrød som vi altid gør.
Derefter fortsatte vi til Albæk Bro, hvor vi startede med kaffe og kage.

Vi blev enige om at vi skulle mødes igen kl. 12.30 til frokost. Vi fik stænger og fluer gjort klar, Henrik og
Jens gik opstrøms, hvor de mødte Erik Wihrs, som havde fanget en fin laks på 75cm. og 4,1kg. Svend O. Lauersen havde lige genudsat en laks på 87 cm. , så nu var der ved at være feber. Jeg gik nedstrøms, hvor jeg før har set og mærket fisk, jeg så fisk men ingen ville have min rød/gule rørflue.

Kl. 12.30 mødtes vi ved broen, hvor Henrik kunne berette om en laks på 117 cm, som han lige havde udsat
lempeligt. Så kom Jens – han havde sat en ud på 93 cm og samtidig haft en på, som da den skulle landes, gik ind i grøden hvor den blev. Jens havde ingen mulighed for at få den fri, men kunne få den op med hovedet hvor han konstaterede, at den var noget større en den første. Enden blev at han blev nød til at kappe forfanget, for ikke at skade fisken mere end nødvendig.

 

 

Efter en velfortjent frokost, kørte vi op midt mellem Gjaldbæk og Albæk, for at prøve der. Jeg tænkte at nu
skulle ”Miss Skarrild” virkelig ud at svømme. Vi havde ikke været der en ½ time, da genudsatte jeg en fin hanlaks
på 82 cm. Ok – det starter godt for ”Miss Skarrild”, kort tid efter havde jeg huk igen, meget kort. Jeg fortsatte 30 m længere ned, her fik jeg igen fast fisk, men da jeg skulle til at fjerne fluen, bestemte den at det kunne den selv
og slog tilfreds med halen og ud i åen.

Vi var alle enige om at det havde været en rigtig dejlig dag som vi nok ikke oplever igen – men vi håber til næste år.

Så nu skal jeg have bundet nogle flere ”Miss Skarrild”, for de skal også afprøves i Karup å til havørrederne.

Knæk og bræk

Børge Erland Jensen