Nyt fiskevand ved Skjern Å

Af: Tonni Kjær Jensen

Der er fældet flere træer, og Danmarks smukkeste laksevand, stykket ved Clasonsborg, er beriget med flere tilgængelige strækninger af fiskevand.

Vores dygtige vandplejefolk, Jens Mortensen og Bjarne Kjær, havde udpeget nogle steder ved åen med gode huller og stryg, hvor der ville være gode chancer for at møde laksen. At fiske på strækningerne var dog ikke muligt på grund af kraftig bevoksning.

Jens Mortensen kontaktede derfor skovfogeden på Clasonsborg for at høre, om det var muligt at fælde nogle af træerne ved åen.  Sammen med Jens og Bjarne besigtigede han vandet, og der blev lavet en aftale om fældning af træerne.

Der var tale om meget store træer, det vise steder krævede specialmaskiner og traktorer at fjerne. Men skovfogeden tog opgaven på sig, og i løbet af de sidste par uger er mere end 100 meter fiskevand blevet ryddet

Enkelte steder står afsavede træer i vandkanten og på brinkerne. De vil blive fjernet, i det omfang det er muligt, næste gang vandplejefolket trækker i arbejdstøjet.

Fra Lystfiskerforeningen af 1926, skal der lyde en stor tak til Danmarks Lærerforening og vores vandplejefolk for initiativet og det flotte arbejde, der har resulteret i nye, meget spændende, og særdeles flotte fiskestrækninger. Strækninger, hvorpå det vil være et oplagt at møde trækket af smålaks i juli/august måned.