Rød uldgarn og flot gave

Forårssolen dansede på himlen og den grønne eng var fyldt med glade smil, da 60 fluefiskere fra nær og fjern var mødt op i Skarrild for at møde Henrik Mortensen og Team Salmologic til arrangementet, Mens vi venter på laksen.

Med kun 14 dage til premieren havde laksefeberen indfundet sig hos mange. Der blev demonstreret kasteteknik og givet gode råd, inden det brændte så meget i fingrene på deltagerne, at de blev nødt til at tage et par kast i åen med demostængerne.

Tilladelse til at lade fluelinerne lande i Skjern Å i fredningstiden var indhentet på forhånd hos lodsejer og fiskerimyndigheder.

Det røde uldgarn i enden af forfanget, blev kastet ud mens drømmene om laksen og forventningerne svirrede i hovedet.

– Var det i år stangen skulle skiftes ud?

En af deltagerne, biolog Nick Edwards havde taget turen til Skarrild fra Borup på Sjælland. Nick Edwards, der er medlem af Lystfiskerforeningen af 1926, fluefisker om en hals og ven og fan af Henrik Mortensen, har skiftet alle sine fluestænger ud til Salmologic.

Nick Edwards havde taget alle sine “gamle” fluestænger og flueliner med. Seks dejlige fluestænger, både enhånds og tohånds. Kendte mærkevarer, flere af dem designet af Henrik Mortensen, da han var chefdesigner i et andet grejfirma.

Nick Edwards havde bestemt sig for at donere dem til juniorafdelingen i Lystfiskerforeningen af 1926.

– Vi skal have flere børn og juniorer ud at fiske, og kan de få glæde af mine gamle overskudsstænger er det godt, sagde Nick Edwards, da stænger og liner blev overdraget formandet for Lystfiskerforeningen af 1926, Nils Svalebøg.

En fantastisk tanke og en flot gerning af Nick Edwards. Nu kan de juniorer, der ikke har grejet selv prøve kræfter med fluefiskeriets magi på juniorturerne.

Tak til Nick Edwards. – Til Verner, Erik og Ole, der tog sig af forplejningen. – Og tak til teamet fra Salmologic og alle deltagerne i dagens arrangement.

Nu varer det ikke længe, før det går løs, og vi skal fiske med krog på linen.

Knæk og bræk

Nick Edwards med sine “gamle” fluestænger, som han donerede til juniorafdelingen.