Svend svingede spinneren og snuppede ørred

havorrede

Mens Karup Å Konkurrencen rasede, havde Svend Lund fra Herning, Karstoft Å helt for sig selv. Han snuppede en fin ørred i åen. Hans beretning om fangsten, kan du læse her:

– Så kom dagen endelig.

Havde været af sted onsdag aften med min gamle far Vi havde ikke mærket noget som helst, men jeg synes nu alligevel, Jeg ville give det chancen søndag eftermiddag. – Havde skræmt en fin fisk, da jeg “snublede” i det høje græs.

Åen er næsten umulig at fiske i, på denne tid af året. Grøde og højt græs over alt. Men, det er spændingen værd, at snige sig af sted langs bredden og finde standpladserne.

Jeg havde gravet en ordentlig gang orm. Så, nu skulle det være. I de små dybe render, måtte der være en fin bækørred.

Jeg gik derud ad med proppen. Men, intet skete – jo. altså bortset fra fangsten af en lille skalle på 10 cm.

Det regnede meget og jeg var ved, at køre lidt sur i det hele. Så jeg tænkte, at nu skulle jeg hjem. Men, bølgen fra onsdag aften, skulle da lige have favoritspinneren.

Jeg sneg mig tilbage opstrøms og kastede 4-5 gange til samme spot -intet skete.

Jeg kunne da også lige prøve, busken ved modsatte bred lidt længere fremme, tænkte jeg. Jeg kastede vel igen 4-5 gange – og så BANG!

Den lille å bliver helt levende, en flot fisk tager min spinner, lige da den kommer til syne midt i åen. Frem med nettet. Og så er det ellers med at holde linen stram. To-tre minutter efter, lander jeg min første havørrede fra Karstoft Å. Den måler lige præcis 60 cm.

En unge mand skriger lykken ud i det våde græs. – Sikke en dag, på godt og ondt.

Knæk og bræk. Svend Lund, Herning