To lystfiskere udelukket fra Skjern Å

– Skjern Å Sammenslutningen har desværre måttet udelukke to lystfiskere fra fiskeri i Skjern Å-systemet, fordi gældende regler ikke er blevet overholdt, skriver Søren Larsen på Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside – og fortsætter:

– En lystfisker fangede i august en laks, som han efterfølgende forsøgte at skjule i noget nærliggende skov. Episoden blev imidlertid overværet af en kontrollør, som henvendte sig i til manden. Han nægtede i første omgang at have fanget noget, men gik dog til bekendelse, og erkendte, at det var den anden laks i 2013. Laksen blev omgående konfiskeret og efterfølgende destrueret.

Kontroludvalget har vurderet, at der i denne sag er skærpende omstændigheder, idet laksen er forsøgt gemt. Lystfiskeren er derfor blevet udelukket for resten af 2013, samt 2014 og 2015. En medfisker forsøgte at aflede kontrollørens opmærksomhed og er derfor udelukket for fiskeri resten af 2013.

Skjern Å Sammenslutningen har desuden videresendt sagen til Fiskerikontrollen med krav om bøde på kr. 2.500,00, da der er tale om overtrædelse af regulativet for fiskeri i Skjern Å-systemet,  fortæller Søren Larsen.

Den ulovligt fangede laks blev konfiskeret og nedgravet