Udsætning af bækørreder

DSC_0057

Lystfiskerforeningen af 1926 har igen i år sat bækørreder ud i Skjern Å-systemet. Denne gang 600 fine og flotte fisk, der blev hentet på Danmarks Center for Vildlaks, og blev udsat af lystfiskerforeningens formand og næstformand, Tonni Kjær Jensen og Svend Laursen.

Det var fiskemester, Søren Larsen, der stod for udvælgelsen af fiskene, der blev udsat på det øverste stykke af foreningens fiskevand i Omme Å og ved Sønderskov Bro.

Omkring 150 fisk blev udsat i Omme å ved Omvrå, cirka 200 ørreder blev udsat i Omme Å ved Farre og cirka 150 ørreder blev udsat på foreningens nye fiskevand i Omme Å, nedstrøms Farre.

Ørrederne blev udsat på steder med masser af skjul og føde. Der er store chancer for at fiskene kan vokse sig store, og at nogle af ørrederne forbliver i åen som bækørreder. Moderfiskene stammer fra den oprindelige stamme af Skjern Å’ens hav- og bækørreder.

Lige nu er der rigtig gode muligheder for en fin oplevelse ved Lystfiskerforeningen af 1926´s fiskevand ved Farre. – I særdeleshed med det helt lette fluegrej.

Fanger du en af de små nyudsatte bækørreder, så vis hensyn og genudsæt fisken skånsomt. Brug gerne modhageløse kroge, fugt hænderne inden du rører ved fisken, og er det muligt, så lad fisken blive i vandet mens du tager krogen ud og foretager genudsætningen. Vi skulle gerne give de små fisk en god chance for overlevelse, så vi kan få genoprettet bækørredbestanden – og der kan blive en god og velvoksen krabat ind imellem.

DSC_0011