I storm og regn – elfiskedag ved Skjern Å

Den 8 december hold Danmarks Center for Vildlaks sin årlige elfiskedag. En hyggedag, hvor alle interesserede har mulighed for at komme med på tur, og se det spændende elfiskeri efter moderfisk til avlsarbejdet.

60 voksne og en del børn var mødt op. Det stormede med 14 meter i sekundet, og regnen stod ned i stænger på Borris-stykket, hvor fiskeriet foregik. Oplevelsen blev ikke mindre af det.

Der blev fanget en hel del smålaks og havørreder, der efter en tur i hyttefadet blev fragtet til Danmarks Center for Vildlaks. Her blev fiskene sat over i bassiner, hvor de skal opholde sig, til de senere skal stryges for æg og mælk. Havørrederne blev sorteret fra, før brug skal de nemlig dna-testes.

Derefter var der æbleskiver, varm gløg og amerikansk lotteri med fine præmier.

Biolog Kim Iversen hold foredrag og fortalte blandt andet om nye regler for den kommende sæson. Den vilde bestand af havørreder i Skjern Å, har været stærk på retur. Danmarks Center for Vildlaks vil forsøge at øge den, ved avlsarbejde og etablering af nye gydepladser i de øvre løb. For at skåne havørredbestanden til den er bæredygtig, er det derfor også besluttet, at hver Skjern Å-fisker i 2014 højst må hjemtage en havørred.

elfisk1