Laks og havørred til fiskevenner

Medlem af Lystfiskerforeningen af 1926, Folmer Steentoft,  var d. 10 oktober gæst i Karsten Brix`s fiskehytte ved Skarrild og fortæller:

– Da Karsten skulle have sin middagssøvn, valgte jeg at prøve at fiske med en orm, nedstrøms fra Skarrild. Jeg fik hurtigt kontakt med en fisk, som gav mig hjertebanken. Fisken smagte på ormen 3-4 gange, inden den tog rigtig fat, og kampen begyndte

Fisken stod fast på bunden. Jeg låste hurtigt min bremse, da jeg ikke havde mulighed for at følge fisken. Jeg ventede på, at den flyttede sig, da jeg lagde pres på den. Men, det lykkedes ikke, før efter ca. en halv time. Så besluttede jeg, at ringe Karsten op, så han kunne komme og hjælpe mig. Det hjalp efter tre forsøg, at få kontakt med ham. Da jeg fortalte, at jeg havde en stor fisk på og havde brug for hans hjælp, kom han straks.

Karsten var i tvivl om, det var fisk eller bunden, jeg havde fat i. Pludselig gik kampen igang, og fisken flyttede sig ud midt i åen. Jeg flyttede mig en meter frem, og derved havde jeg mulighed for, at få fisken på land.

Efter et kvarter tog Karsten mit net, og med møje og besvær fik han fisken på land. Det viste sig at være en flot hanlaks på 3,5 kg og 77cm lang. Det er den første laks jeg har fanget,  siden jeg begyndte at fiske i Skjern Å for tre år siden.

Heldet var også med mig ugen før, da fangede jeg en havørred. Det var en han på 1,3 kg og 57 cm lang. Fisken blev fanget på spinner,  opstrøms Skarrild, på Lystfiskerforeningen af 1926*s stykke.

Det var mine oplevelser ved Skjern Å i 2o13, som jeg har nydt i fulde drag sammen med gode fiskekammerater, afslutter Folmer Steentoft sin beretning.

Dagen efter var det fiskekammeraten Karsten Brix’s tur til at fange fisk. På årets sidste fisketur, blev fluen kastet ud, og stangen lagt ned i græsset, mens Karsten stoppede sin pibe. Pludselig rykkede det så mærkeligt i stangen – en havørred havde taget fluen og stod og gumlede på den. – Så blev piben stukket i munden og kampen med fisken begyndte.

Fisken blev hidsig og satte fart på. Men, efter en spændende og actionfyldt fight, blev den landet.

Havørreden, der var 52 centimeter lang, endte samme aften på Karstens spisebord, som en god afslutning på fiskesæsonen. Fisken var i øvrigt Karsten Brix’s første havørred fra Skjern Å.