Larsens Laksefest

soren0

Danske lystfiskere har meget at takke, fiskemester på Danmarks Center for Vildlaks, Søren Larsen for.

Uden Søren Larsen, er det slet ikke sikkert, vi havde haft vildlaks i de danske åer.

Da man var ved at tro, at vildlaksen i Skjern Å var ved at uddø, fandt Søren Larsen lakseyngel i Karstoft Å. – Og siden den dag, har Søren Larsen viet sit liv til at redde vildlaksene.

Man anslår, at der måske var 50 laks tilbage i Skjern Å, da Søren Larsen, sammen med andre ildsjæle, begyndte sit arbejde med ophjælpning af bestanden. I dag anslås bestanden til at ligge på omkring 4000 laks.

Lakselegenden, Søren “Vildlaks” Larsen, kan i år fejre 25 års jubilæum. En begivenhed, der netop er blevet fejret på Danmarks Center for Vildlaks, med stor deltagelse af repræsentanter fra Skjern Å Sammenslutningen, Danmarks Sportsfiskerforbund, lystfiskerforeninger, arbejdskolleger, samarbejdspartnere og fiskevenner.

Ved jubilæumsreceptionen blev holdt adskillige gode taler, der alle roste Søren Larsen for sit vindende væsen, sin ihærdighed og store indsats for at redde den danske vildlaks.

Formand for Lystfiskerforeningen af 1926, Tonni Kjær Jensen, holdt også en god, sjov og meget personlig tale til Søren Larsen. Hvorefter han overrakte Søren Larsen en af sine smukke hjemmebundne klassiske laksefluer. Fluen – en Jock Skot, der er bundet af 42 forskellige materialer, og  var en de mest velfangende fluer ved Skjern Å i gamle dage – vakte stor beundring blandt gæsterne.

soren33