Nak og æd en krebs i Karup Å

Lørdag den 18/6 drog fire mand fra Lystfiskerforeningen af 1926 afsted for at prøve, at decimere signalkrebsene i Karup Å.
Om ikke under tropesol, så dog i sommerligt vejr med en let brise, og efter kyndig vejledning og råd fra Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn, startede vi fiskeriet ved Åkær.
Der gik ikke længe inde krebsene viste interesse for vores madding – i form af kattemad og mosede kartofler. Man skal huske at spise varieret.
Det gode ved krebsefiskeriet er, at man har masser af tid til røverhistorier og kaffedrikning.
Mens vi kogte de fangede krebs, kom et par folk fra Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn forbi. Ud over snak om krebs i almindelighed, fladt talen også på, at det er trist vi mangler originaler, som Lasse Hagebro og Ole Købmand. Vi kunne dog forsikre om, at vi er et par stykker der nærmer os pensionsalderen og ser det som en fornem opgave at går i de gamles fodspor. Verden vil være en del fattigere, hvis vi alle bare følger strømmen. Og i øvrigt, hvor skal alle de nye røverhistorier, som vor fritidsinteresse er så rig på komme fra, hvis ikke der er originaler til.
Krebsene blev kogt i en kyllingefond med dild i fem minutter, og andet hold i en thaifond med ingefær og lime – efterfølgende i isvand for at stoppe kogningen.
Fra pålidelig kilde blev det påpeget at krebsene ville have godt af at trække i en ny lage til dagen efter, eller blive vendt på panden i en stærk krydderdressing gerne med chilli og sirup.
I løbet af fire timer fangede holdet 60 krebs, så der var nok til både en smagsprøve, der blev ledsaget af en velfortjent kryddersnaps, og så krebs til hjemtagning. Krebsen til hjemtagning blev dog kogt først, da det er forbudt at fragte levende signalkrebs rundt i det ganske land.
Holdet blev på falderebet enige om, at turen bør gentages en gang i sensommeren, så hold endelig øje med vores aktivitetskalender, hvis du vil med på krebsejagt.
Verner og Jønne