Naturpleje ved Karstoft Å

Naturpleje ved Karstoft Å

Lyden af motorsave flængede stilheden ved den idylliske Karstoft Å, og den kratbevoksede åbred blev langsomt gjort tilgængelig for lystfiskere og andre naturelskere, som skulle få lyst til at vandre en lille tur langs med det snoede vandløb. Her kommer ikke mange mennesker, så odderen lever sit liv uforstyrret i dette lille paradis. Kun dens karakteristiske spor i det fugtige sand langs åen afslører, at her lever den og har sit spisekammer.

Seks medlemmer fra Lystfiskerforeningen af 1926 og ligeså mange bestyrelsesmedlemmer arbejdede hårdt for at få gjort det muligt at komme til at fiske ved det lille lakseførende vandløb, der er ukendt af de fleste medlemmer. Det var lørdag den 9. april 2011 og rigtig flot solskinsvejr. Alligevel havde de seks medlemmer valgt at lade fiskeudstyret hvile og i stedet for bruge dagen på at hjælpe foreningen med at gøre noget næsten ubenyttet fiskevand tilgængeligt for fiskeri – til gavn for os alle!!! Selv en køretur helt fra Århus-området virkede ikke afskrækkende på et par af medlemmernes hjælpsomhed.

Efter morgenkaffen blev vi delt op i fire arbejdshold, og der blev rigtigt gået til den – kun afbrudt af frokostpausen, hvor alle fik et velfortjent hvil, og hvor snakken gik livligt – blandt andet om de synlige resultater ved åen. En god og effektiv naturpleje-dag, som nu har åbnet op for et flot stykke fiskevand i nærheden af parkeringsplads P2. En dag som gav sved på panden, så meget at svedbåndet på kasketten hos et af medlemmerne blev helt gennemvædet. Latteren rullede, da den arbejdsomme mand tørt konstaterede: ”Der er vist gået en toppakning!”

Finn Dahl