Nyt fiskevand i Skjern Å

Det er lykkedes Lystfiskerforeningen at leje endnu et stykke fiskevand ved Skjern Å, nemlig 1,4 kilometer på, nordsiden af Skjern Å’s øvre løb, fra udløbet i Ringkøbing Fjord og mod Pumpestation Nord og Lønborg.

Fiskeretten ligger i et meget smukt naturområde i Skjern Enge nær Pumpestation Nord, de hyggelige trækfærger, og Skjern Å Naturcenter. Området er kendt for et rigt fugleliv, og ikke mindst for de mange vadefugle, og trækfugle, der er i området – eller besøger det. En fisketur til fiskevandet, kan derfor fint kombineres med andre natur- og kulturoplevelser.

Af de 1,4 kilometer fiskeret er kun 400-500 meter fiskbare fra land. Men, lystfiskeren har her en chance for at træffe de absolutte første nystegne havørreder og laks på deres vej op i Skjern Å. Alle åens tusindvis af laks og havørreder skal igennem åen her. – Og der er fanget både laks og havørred på stykket.

Skjern Åens ydre løb er også berømt for sine storgedder. Gedder på 10-15 kilo, der kan byde på et spændende og afvekslende fiskeri, hvis man eksperimenterer med jerkbait-fiskeri eller fluefiskeri efter gedde.