Rydning ved Skjern Å

Af: Tonni Kjær Jensen

Laksepremieren i Skjern Å og i Storåen nærmer sig, og lørdag d. 5. april holdt Lystfiskerforeningen af 1926 rydningsdag ved Skjern Å ved Clasonsborg.

På en lidt kølig og overskyet morgen mødtes holdet, som denne gang bestod af Verner Mortensen, Finn Høj Dahl, Jens Mortensen, Erik Jønsson, Niels Iversen, Finn Christensen, Finn og Ole fra Sønderjylland samt Henrik Hansen.

Holdet mødtes på P2 på Clasonsborg-stykket. Det hyggelige selskab startede med rundstykker, en kop kaffe og en lille en. Derefter gennemgik Verner Mortensen, den plan han havde lavet for arbejdet, der skulle laves.

Der skulle tyndes ud i træerne lige neden for den høje skrænt ved P2, og ved P3. Lige opstrøms øen, skulle der også fjernes træer.

Verner Mortensen og holdet var meget bevidste om, at ikke alle træer, som udgør gode skjul og standpladser for laksen skulle fjernes. Der blev lavet to hold, som herefter gik i gang med arbejdet.

Klokken 13.00 var arbejdet udført, og holdene mødtes på P2, hvor alle hjælperne nød en øl eller sodavand og de gode sandwich, som Verner´s  hustru havde tilberedt. – Herefter fortsatte arbejdet, som sluttede omkring klokken 14.00.

ryd1

Resultatet af dagens arbejde er fremragende. Det er nu muligt at fiske med flue på endnu flere spændende strækninger i Skjern Å. Samtidig blev der lavet et par bænke, hvor fiskerne kan hvile sig.

Ingen af hjælperne faldt i vandet, selv om det var tæt  på, så indtil videre er Arnes Høl, det eneste høl der er navngivet, som følge af en dukkert under rydningsarbejde.

Det var en arbejdslørdag, hvor det primære var rydning af bevoksning, men hvor det sociale også var i højsædet. Der var en meget hyggelig stemning og snakken gik lystigt om mange emner og forventninger til den kommende sæson. Alle var glade og fornøjede og nød hinandens gode selskab.

ryd2

Fra bestyrelsen skal lyde en stor tak til alle, der deltog i rydningsarbejdet. Det er meget flot at vore medlemmer kører fra Horsens, Fredericia og Sønderjylland for at hjælpe til.

Vi opfylder hermed den aftale Lystfiskerforeningen af 1926 har indgået med Danmarks Lærerforening om, at vi skal vedligeholde strækningen.

ryd3