Sportsfiskerpigerne i ulveland

Lystfiskerforeningen af 1926´s venskabsforening Sportsfiskerpigerne, var 18 august på fisketur ved dejlige Råsted Lilleå. Kirsten Bjerrum fra Sportfiskerpigerne har sendt denne beretning:

– Alle veje fører til Rom, men for seks sportsfiskerpiger ender rejsen denne søndag ved Holstebro.

– Mødetidspunktet er kl 10 og allerede tidligt dukker der folk op. Måske med fiskefeber fra sidste år? Vi byder velkommen til de to nye medlemmer hos Sportsfiskerpigerne, Katrine og Hanne. De er begge fra Sjælland, men har lyst til at lære mere om det lette fluefiskeri med ”tørt”. Katrine har allerede fisket med flue nogle år, mens Hanne er nybegynder.

– Vi spiser morgenmad og sidder lidt over kaffen og sludrer og får præsenteret guiderne. Tak til guiderne fordi I stiller op igen, og er parate. På denne særlige dag, har guiderne også opgaven med at finde den rigtige flue, som kan udløse kontakter med fiskene, samt være behjælpelige med at hente fluen retur, hvis den ender i en gren eller oppe på marken i en busk.

– Vejret viser sig at indbyde til meget andet end tørfluer, da det giver nogle kraftige byger henover dagen. Kaj lover at hjælpe Hanne og Katrine i gang og kører mod engen. Ole Nielsen, dagens faste fotograf, tager gruppebilledet, og derefter fordeles vi i tre grupper. Der køres mod Jyttes stykke, spangen og engen.

– Jeg følges med Jørgen og Inger, og sætter en Hedeflue på, det giver en flot bækørred på 31 cm, og en lidt mindre… tørfluer vises der ingen interesse for.

– Vi kigger også æslet grundigt an, men heldigvis fortrækker den og tager resten af fårene med. Æslet skulle hjælpe med at holde ulvene væk, der sker noget i naturen, når man rammer ”vildmarken”.

– Frokosten er aftalt kl 13.30 i hytten. Men vi kan da lige nå et sted ved broen inden da, og kommer retur med rumlende maver. Ruth og Grethe har ikke mærket noget særligt, men beretter heldigvis om sidste år, hvor der var meget mere aktivitet på dagen. Kaj og Steen har guidet alt hvad de kunne, og på bedste pædagogiske vis hjulpet med at det næste kast bliver lidt bedre.

– De mange siv, buske og ukrudt i mange afskygninger, begrænser selvfølgelig chancen for at ramme vandet. Jørgens forslag om at fiske i foråret lyder meget tiltalende, især når man allerede har været i mudder til knæene. Vi håber, at aftalen om besøg ved åen, også kan gælde næste år, men nu med variationen ”Forårstur til Råsted Å”.

På Sportsfiskerpigerne vegne
Kirsten Bjerrum